Privatleasing – det smidigaste sättet att ha bil

Privatleasing är enkelt, smidigt och passar de flesta. Att leasa en bil innebär att du långtidshyr en utvald leasingbil på en föutbestämd tid och slipper ansvaret som bilägande innebär. Lyxigt – utan att kosta mer.

Privatleasing – så fungerar det

När du ska leasa en bil bör du först och främst tänka på att välja en bil som passar dig och dina behov. Eftersom du kommer att ha din leasingbil under en längre tid är det förstås bra om du är klar över dina prioriteringar.

Under fliken Leasingbilar hittar du leasingbilar i Stockholm, Malmö och Göteborg. Här hittar du även frågor som kan vara bra att ha med sig när du ska välja bil – vare sig du redan ser drömbilen framför dig eller ännu inte har bestämt dig. Lycka till!

Att leasa bil privat – billigast i längden

De flesta leasingavtal tecknas på ett till tre år och du väljer själv prisnivå. Du har alltid en fast månadskostnad vilket betyder att du kan vara trygg med vad din leasingbil kostar. Det gör att leasing ofta blir det billigaste alternativet för dig som står och väljer mellan att leasa bil privat eller att köpa en begagnad bil – om du vill vara säker på vad månadskostnaden kommer att vara.

Fördelar med att leasa bil privat

Fördelarna med privatleasing är många. Du har tillgång till en egen snygg bil när du vill, du vet precis vad den kommer att kosta och du kan själv välja att vara fri från de ansvar som den typiske bilägaren har, med slitage, snabb värdeminskning, reparationer, däckbyten, försäkringar och oväntade utgifter.

När avtalstiden går ut slipper du jobbet med att försöka sälja en begagnad bil – istället kanske det är dags att prova ett nytt bilmärke? Här hittar du Råd och Röns lista över för- och nackdelar med leasing samt en kalkyl över privatleasing.

Några av fördelarna med privatleasing 

 • Privatleasing är enkelt och smidigt
 • Du väljer det bilmärke som passar dina behov
 • Det finns erbjudanden i alla prisklasser
 • Du har en fast, trygg månadskostnad
 • Det ställs inget krav på kontantinsats (som vid bilköp)
 • Du slipper dyra verkstadsbesök (som för begagnade bilar)
 • Du slipper stå utan bil om den går sönder
 • Du slipper ansvaret för rätt försäkringar och att betala i tid
 • Du slipper tråkiga påminnelseavgifter från försäkringsbolag
 • Du slipper tänka på bilens andrahandsvärde
 • Du slipper försöka sälja bilen efter avtalstiden
 • Du gör ett miljövänligt val

Vill du läsa mer om avtal, slitage eller få de bästa tipsen för dig som bestämt dig för att leasa bil? Här finns smarta tips för dig som funderar på att leasa privat.

Att tänka på!

Ditt leasingavtal

Se till att välja så kallat garanterat restvärde istället för rörligt restvärde i ditt leasingavtal. Om det är rörligt kan du få betala en mellanskillnad på leasingbilens värdeminskning när avtalsperioden är slut om värdet på bilen blivit lägre än beräknat. Här hittar du mer om det samt vanliga frågor och svar om leasingavtal.

Din leasingservice

Ofta ingår både service, försäkring, vägassistans och fri lånebil vid service av din leasingbil. Vissa leasingfirmor erbjuder även vinter- och sommardäck, däckbyte och däckförvaring för sina privatleasingkunder. Ett bra val för oss som inte drömmer om att byta och förvara däck själva. 

Vilken leasingbil?

Volvo, Audi eller BMW? Här hittar du mer information om din leasingbil.

Leasingbilar