Privatleasing – leasa din drömbil idag

Bara du vet vilka krav du ställer på just din leasingbil. Är det trygghet och komfort som har högsta prioritet för dig när du väljer bil, körglädje och en skön känsla – eller kanske att kunna hitta parkering snabbt på minsta möjliga utrymme?

Allt fler inser fördelarna med att leasa bil istället för att äga. Vissa vet exakt vilken bil som är rätt för just dem – andra vet bara att den ska vara miljövänlig.

Privatleasing.com har listat de mest älskade bilmärkena – här hittar du Volvo, Audi, BMW,  Kia, Volkswagen, Golf, Skoda, Mercedes, Peugeot, Hyundai, Citroën, Dacia, Subaru, Mitsubishi, och inte minst underbara Mini Cooper. Nedan hittar du också värdefull information du kan behöva om privatleasing och viktiga länkar till utvalda bilexperter och leasingfirmor nära dig.

Privatleasing.com – privatleasing äger!

Att tänka på när du väljer leasingbil privat

Att välja leasingbil är både spännande och svårt – utbutet är stort och valen många. För att hjälpa dig att välja har vi sammanställt en lista på de vanligaste frågorna man ställer sig när man ska leasa bil privat. Eftersom de flesta leasingavtal löper på tre år kan det också vara en fördel att lista sina prioriteringar. Här ger Motormännens Riksförbund exempel på sådana för- och nackdelar med privatleasing och olika sätt att ha bil.

Frågeformulär för min leasingbil:

 • Vilka fördelar ser jag med att ha bil?
 • Hur ofta kommer jag att använda bilen?
 • Hur långt kommer jag att åka?
 • Kommer jag mest att använda bilen själv?
 • Behöver jag en familjebil?
 • Behöver jag en semesterbil?
 • Hur ser jag på säkerhet?
 • Vilken komfort är viktig för mig i min bil?
 • Vilken extrautrustning vill jag ha?
 • Hur ser min budget ut?
 • Vilka bilmärken gillar jag?
 • Vilka färger kan jag tänka mig?
 • Är rätt design viktigt för mig?

En tröst i leasingdjungeln kan vara att de allra flesta blir mer än nöjda med sina val. Så fort du kör iväg med din leasingbil kommer du att ha den i tre år framöver – och du kommer att älska den.

Vad kostar en leasingbil?

De flesta leasingavtal löper över tre år och har en uträknad körsträcka på 4500 mil. En vanlig månadskostnad beräknas alltså utifrån detta och gäller om leasingbilen lämnas in i överenskommen tid samt i det skick du kommit överens om med din leasingfirma.

Du kan enkelt beräkna månadskostnaden för din bil genom att klicka på bilen i listan ovan och välja den avtalstyp som passar dig.

Leasa bil billigt

Du kan göra mycket själv för att försäkra dig om att du tar hand om din bil på bästa sätt och leasa så billigt som möjligt. Den billigaste privatleasingen får du om du följer skötselråden som du hittar på många sajter – ofta blir det billigare än att köpa en begagnad bil där du aldrig kan veta när den kommer att gå sönder och vad reparationskostnaden kommer att sluta på. Alla leasingfirmor erbjuder också serviceavtal för den som vill slippa tänka på bilvård.

Olika typer av privatleasing

För dig som längtar efter ett fritt bilägande där det bara är du och din bil som står i centrum finns det bekväma alternativ där du bara betalar du endast din månadskostnad, det du tankar (bränslet) samt vägtrafikskatt och såklart p-avgift om du parkerar där parkering kostar. Såhär kan sådan privatleasing se ut.                                                                                     

Finansiering och erbjudanden för leasingbilar                                  

Vilka erbjudanden du får beror på vilken bil du väljer, men ofta slipper du till exempel uppläggningsavgift och aviavgifter. Såhär kan erbjudande om privatleasing exempelvis se ut. För leasing behövs ingen kontantinsats vilket är ett stort plus för många.

Eftersom det är enkelt att leasa bör du alltså själv tänka på att se över din budget innan du får finansiering av din privatleasing – och jämföra med alternativ som banklån och avbetalning. I flera erbjudanden ingår också förmåner genom bilmärkets egen app, drivmedelsrabatt och andra specialerbjudanden.

Service och återlämning

Du som vill lämna in din bil på service och har ett serviceavtal bokar och lämnar in bilen enligt de rekommendationer som gäller för just din bilmodell och ditt avtal. Efter leasingperioden lämnar du tillbaka bilen inom utsatt tid. Därefter kan du välja om du vill fortsätta att leasa samma bil, börja åka kollektivt – eller kanske prova en ny leasingbil.

Varför privatleasing?

Det är enkelt & smidigt. Dessutom är din månadskostnad fast och du slipper dyra verkstadsbesök.

Fördelar